10 mar 2011

La xarxa Alcalde Baron es presenta en societat



(D'esquerra a dreta, Emili Suriñach, Oriol Cortada, Lluís Garcia, Eugenia Mugnani i Ramon Manté, els cinc primers membres de la xarxa Alcalde Baron. Foto: Xarxa Alcalde Baron.)

Aquest vespre la pastisseria Milola, situada al carrer Bonaire, ha acollit la presentació a la premsa de la xarxa ciutadana independent i progressista Alcalde Baron que dóna suport a la candidatura de Joan Antoni Baron a l’alcaldia de Mataró per a les eleccions municipals del 22 de maig.

L’acte ha anat a càrrec dels cinc primers integrants d’aquest moviment ciutadà que espera, a partir d’ara, rebre força adhesions. Aquests primers integrants d’Alcalde Baron formen part del teixit associatiu, cultural i esportiu de Mataró. Tots ells s’han presentat com simpatitzants de Joan Antoni Baron bo i que no formaran part de cap llista electoral.

Així, en el primer lloc de la llista hi ha l’empresari Lluís Garcia, esportista veterà i membre reconegut de l’Institut d’Esports. Els altres quatre integrants són Oriol Cortada (enginyer de camins, president de l’Iluro Hockey Club, directiu de la Federació Catalana de Hockey i membre del Consell Rector d'Esports com a representant dels clubs), Eugenia Mugnani (vitrallista vinculada al món de les arts, formadora d'adults i especialista en gerontologia), Emili Suriñach (ex empresari i escriptor) i Ramon Manté (editor, professor, autor de llibres de text escolars i ex futbolista del Mataró, Cerdanyola i Cirera).

Lluís Garcia, portantveu de la xarxa Alcalde Baron, ha assegurat que aquesta iniciativa actualment és “l’embrió d’una cosa més gran” que pretén “aglutinar a tothom que tingui el mateix sentiment que nosaltres”. A l’hora d’explicar les raons per les quals forma part de la xarxa, Garcia ha reconegut que fa molts anys que té “afinitat i feeling” amb Joan Antoni Baron i ha destacat que en els darrers anys Baron “s’ha guanyat el respecte de molta gent d’altres afinitats polítiques”.

Per la seva part, Emili Suriñach ha admès que té moltes ganes que en Joan Antoni Baron torni a ser escollit. “No crec que puguem tenir a ningú millor que ell”, ha recalcat. Al seu torn Oriol Cortada ha explicat que té afinitat personal amb Joan Antoni Baron perquè creu que és “el millor alcalde que podem tenir els propers quatre anys” mentre que Eugenia Mugnani ha destacat la proximitat de Baron i “la seva manera de sortejar les dificultats”. Finalment Ramon Manté, que s’ha definit “un enamorat profund de la ciutat”, ha assegurat que Baron es mereix ser alcalde “per la feina feta, més enllà dels colors polítics. Sempre escolta i genera confiança”.

Durant l’acte s’ha presentat un Manifest on s’expliquen les raons del suport de la xarxa a l’actual alcalde. Segons el citat document, Joan Antoni Baron “ha complert rigorosament amb els compromisos envers els mataronins i mataronines, que ha sabut escoltar i dialogar, així com arribar a acords i pactes de ciutat en tots aquells temes clau que ho requerien”. També es destaca les seves polítiques progressistes i de caràcter social així com els valors de la societat del benestar que formen part del model de ciutat i que són “un referent imprescindible per als propers anys i per garantir que progressem tot preservant la cohesió social, l'equilibri territorial i la qualitat de vida per a tothom”.

Finalment el Manifest assegura que l’acció de govern liderada per Baron garanteix “l'atenció a les necessitats de la ciutadania en temes tan importants com la seguretat, el manteniment, la neteja, els serveis bàsics, la mobilitat, l’urbanisme, la cultura, la sanitat i l'atenció social, la igualtat entre homes i dones, les polítiques adreçades a joves i gent gran i molts altres que constitueixen la clau del funcionament quotidià d'una gran ciutat com Mataró”.

Al llarg de les properes setmanes la xarxa Alcalde Baron sortirà al carrer a buscar noves adhesions. Els ciutadans també s’hi podran adherir entrant al web de la xarxa(www.alcaldebaron.cat) creat per l’ocasió així com a través d’una pàgina al Facebook (http://facebook.com/alcaldebaron).Tant el web com el Facebook estaran operatius a partir de demà divendres.