1 may 2011

Lectura del manifest de suport a Joan Antoni Baron



L’acte ha estat presentat per Pere Vilaseca, que ha destacat que els integrants de la xarxa són ciutadans “convençuts que Joan Antoni Baron és el millor alcalde que pot tenir Mataró”. Acte seguit ha tingut lloc la lectura del manifest per part de tres integrants de la xarxa com són Xavier Ubach, Anna Pujol i Eugenia Mugnani.

El manifest explica les raons del suport de la xarxa a l’actual alcalde. Aquest document apunta que Baron “ha complert rigorosament amb els compromisos envers els mataronins i mataronines, que ha sabut escoltar i dialogar, així com arribar a acords i pactes de ciutat en tots aquells temes clau que ho requerien”.

També destaca les seves polítiques progressistes i de caràcter social així com els valors de la societat del benestar que formen part del model de ciutat i que són “un referent imprescindible per als propers anys i per garantir que progressem tot preservant la cohesió social, l'equilibri territorial i la qualitat de vida per a tothom”. El text finalitza assegurant que “l'aval de l'acció de govern liderada per l'Alcalde Joan Antoni Baron ens dóna confiança per posar en les seves mans, sota l'atenta mirada del conjunt de la ciutat i amb un renovat esforç de transparència i participació ciutadana, la gestió municipal”.

Després de la lectura Baron ha pres la paraula per agrair als membres de la xarxa el seu suport i ha destacat que aquesta plataforma treballa “des de la independència més absoluta i el compromís personal”. Ha recordat que el lloc on ha tingut lloc l’acte –al costat de la plaça de Cuba- és “l’espai mediterrani per antonomàsia on es retroba la ciutadania per fer ciutat” per després ressaltar la importància de tenir clar el model de ciutat que es vol per Mataró.

Baron també s’ha referit a les tres paraules (esforç, confiança i garantia) que formen el lema de la xarxa. Ha assegurat que es tracta d’un “esforç compartit” amb els ciutadans i d’una confiança en la capacitat i el talent dels mateixos ciutadans per “avançar i no esperar a que algú els vingui a resoldre els problemes”, la confiança en els serveis públics bàsics, “que s’han aconseguit gràcies al treball de tothom”. Finalment ha parlat de la garantia “d’algunes coses que s’estan posant en perill perquè hi ha gent que va als barris per encendre’ls i després marxar”, així com de la garantia que procurarà no fallar-los. “I quan ho faci m’ho dieu”, els ha demanat. “Esforç, confiança i garantia és el que us puc oferir”, ha conclòs.

La xarxa Alcalde Baron es va presentar oficialment el passat 10 de març a la pastisseria Milola. Des de llavors més de 200 persones relacionades a través del web (www.alcaldebaron.cat) i les xarxes socials s’han adherit a aquesta plataforma que al llarg de tota la campanya sortirà al carrer a buscar noves adhesions.